Handicapidræt

Det fornægter sig bestemt ikke, at dyrkelse af handicapidræt gennem hele min opvækst virkelig har betydet meget for mig. Tilbage i 1987 deltog jeg i mit første internationale bocciastævne. Det var Robin Hood Games i England, og året efter i 1988 deltog jeg i mit første PL (Handicap-OL) i Seoul.

At deltage i konkurrenceidræt har altid fascineret mig, da jeg i bund og grund og positivt set er et konkurrencemenneske, der kan lide at prøve grænser af.

Det var også en enorm oplevelse at være til PL i Seoul både socialt og sportsligt. Det resulterede også i en bronzemedalje for hold i boccia, så holdkammeraterne og jeg var helt på den grønne gren.
lone_hanidr_01_pl_seoulSiden har jeg i 1992 deltaget i PL i Barcelona med en sølvmedalje i holdturneringen i boccia som resultat.

Til PL i Atlanta i 1996 gav det ingen medaljer, men det var en storslået tur alligevel.
Mit fjerde PL var i 2004 i Athen, og det var også en kæmpemæssig oplevelse. Desværre resulterede de sportslige anstrengelser ej heller denne gang i medaljer, men til gengæld fik jeg mødt en masse interessante mennesker. Jeg havde bl.a. den fornøjelse at tale med HKH Prinsesse Benedikte, da hun besøgte den danske lejr som protektor for Dansk Handicap Idræts-Forbund.
lone_hanidr_02_prinsesseNu kan det godt lyde som om, det kun er deltagelse i diverse PL-stævner jeg er gået op i, men sådan er det slet ikke. Faktisk startede min karriere inden for handicapidræt slet ikke med boccia. Bocciaen med diverse turneringer i både ind- og udland fyldte dog hurtigt meget, men jeg har både dyrket idrætsgrene som: Varmtvandssvømning, handicapridning og kørestolsdans.

lone_hanidr_03-3På organisatorisk plan er jeg meget involveret i handicapidræt. I 1991 kom jeg i bestyrelsen for Skive Handicap Idræts Forening, og i 2002-2007 var jeg formand for samme forening.

Denne seneste større turnering jeg har deltaget i er NM på Færøerne i maj 2006. Her rakte de sportslige resultater til en individuel bronzemedalje i klassen BC1, og i holdturneringen var jeg sammen med holdkammerater med til at sikre Danmark et nordisk mesterskab og en guldmedalje, som det også er sket flere gange tidligere.

I det hele taget så vidner mit medaljeskab om deltagelse i et større antal nationale og internationale sportsbegivenheder med mindst ligeså mange minderige oplevelser og historier.
lone_hanidr_04

Print Friendly, PDF & Email