Mod og tillid

Som bekendtgjort i Skive Folkeblad den 26/1 2015 har Skive Konservative fået ny bestyrelse med formand Peter Neumann i spidsen. Jeg valgte efter flere års formandsskab ikke at genopstille. Jeg ønsker både Peter Neumann og de øvrige bestyrelsesmedlemmer ”god vind” med det organisatoriske arbejde. Fundamentet for ethvert politisk arbejde. For mig betyder min ændrede position til menigt partimedlemskab en forandring. Enhver forandring kræver mod og tillid. Mod til at gennemføre en beslutning. Dernæst tillid til at det er den rigtige beslutning.

At møde nye mennesker med fremmede livsvilkår kræver også for mange mod og tillid. For år tilbage var jeg receptionist, kundeservicemedarbejder og sekretær i en nu lukket sjællandsk it-virksomhed. Indehaveren er ligesom jeg kørestolsbruger. Firmaet havde udover chefen selv yderlige en it-supporter ansat. Han er ganske dansk men rundet af en opvækst i Syd Afrika. Det har givet ham en nuanceret tilgang til det at møde mennesker med andre livsvilkår end hans velkendte. I dag har min tidligere kollega nået pensionsalderen, men vi nyder fortsat hinandens selskab nu og da. Han ser ikke forskelligheder. Han ser mennesket. Betragter det med mod og tillid. Også hans første skolekæreste. Hun haltede, og var ikke nogen åbenlys skønhed. Skønhed kommer imidlertid indefra. Efter tiden som it-supporter blev han underviser, og fungerer den dag i dag stadig som censor. Hvilken betydning for studerendes fremtid kan det ikke have at blive mødt af en censor med mod og tillid?

Mod og tillid var også et tema, da jeg for ikke længe siden havde herligt besøg af en vaks dreng på fire år og hans mor. Drengen konstaterede hurigt, at mine ben ikke virker. Så var den ikke længere med barnlig logik. Drengen selv er i færd med at lære at spise for ham ukendte madvarer ud fra en tilgang om, at han er modig, når han af lyst forsøger sig. Ikke fordi han partout skal prøve at smage på noget nyt. Han gør det, fordi han har tillid til eget mod. Gid han aldrig må miste en sådan tilgang til livet. Den kan bringe ham langt. Vi kan alle komme langt med både mod og tillid.

Skrevet af: Lone Bak-Pedersen
Offentliggjort i Skive Folkeblad den 3/2 2016

Print Friendly, PDF & Email

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 *