Tillykke til Danmarks nye regering

Flere ministerier har skiftet ministre. Nye ministre og ministerier er kommet til. En ny VLAK- regering har set dagens lys.

Jeg hverken kan eller vil skjule min begejstring. Specielt ikke for at Mai Mercado, K, har indtaget det nyoprettede ministerium som børne- og socialminister, og at Thyra Frank, LA, har indtaget det ligeledes nyoprettede ministerium som ældreminister. Et stort tillykke til trekløveret. Må det både spire og gro.

 I horisonten lurer det kommende kommunalvalg. Både garvede kommunalpolitikere og kommunalpolitikere in spe vil sikkert hævde, at det derfor nu gælder om at fokusere på lokalpolitiske indsatsområder. Det er bestemt ikke forkert men heller ikke 100% rigtigt. Selv ikke med et kommunalt selvstyre med status som frikommune. Hvorfor? Fordi Danmarks regering uanset bogstavssammensætningen heldigvis afstikker retningslinjerne for, hvordan et kommunalt selvstyre kan og skal fungere.

 Her er det et vigtigt signal, at vi nu både har en børne- og socialminister samt en ældreminister. Det hævder jeg i fuld respekt for alle. Det er et kraftigt signal om, at hverken børn, ældre og fysisk eller psykisk handicappede nødvendigvis livet igennem har ens behov. Behov der ikke samlet set kan puttes ind under den hat, der ofte betegnes som socialpolitik. Det menneskesyn hilser jeg i høj grad velkomment. Derfor er ministeropdelingen et plus.

Skrevet af Lone Bak-Pedersen
Publiceret i Skive Folkeblad den 30. november 2016

Print Friendly, PDF & Email

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 *